Bár egyes sajtóorgánumok már megnevezték a hírhedté vált Bajai videó készítőit, a rendőrség továbbra is nyomoz az ügyben. A nyomozást vezető Kamu Kálmán megkeresésünkre elmondta, hogy nincs könnyű dolguk: "Eleinte egyszerűnek tűnt az ügy, mert mindenki a Fideszre gyanakodott, aztán a politikusok csavartak egyet a történeten, azt állítva, hogy az MSZP akarja ezzel lejáratni a kormánypártot, most pedig már olyan feltételezések is napvilágot láttak, hogy valójában a Fidesz megrendelésére készült a kisfilm, akik - duplán csavarva a történeten - akarják lejáratni az ellenzéket."

A nyomozó portálunknak elárulta, hogy új módszerrel, a logikai matematika területén hírnevet szerzett magyar és - a keleti nyitásnak megfelelően - orosz matematikusok bevonásával próbálják megoldani az ügyet. A tudósok állítólag készségesen vállalták a feladatot, mint kiderült a politikusok mellett az ügy hetek óta foglalkoztatta az elméleti szakembereket is.

Egy, a nyomozásban résztvevő, de nevét nem vállaló orosz matematikus elmondta: a bajai ügy az évszázad, de talán az évezred legnagyobb matematikai rejtvénye lehet. "A következtetés logikai szerkezete rettentően bonyolult, hiszen rengeteg premisszát kell beírnunk a képletbe, emiatt sok időt vesz igénybe a premisszákat alkotó kijelentések logikai értékének vizsgálata."

images (2).jpg

Több szakemberrel beszélve elmondható, hogy a tudományos körökben csak Bajai-sejtésként emlegetett rejtély megoldása minden bizonnyal még egy darabig váratni fog magára, azonban a logikai feladvánnyal foglalkozó matematikusok biztosak benne, hogy a válasz alapvetően írja majd át a matematikai logika tárgykörébe tartozó bizonyításelméletekről és a politikai etikáról alkotott eddigi elképzeléseinket.

A bejegyzés trackback címe:

https://fabulapolitica.blog.hu/api/trackback/id/tr495598789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dosszié 2013.10.25. 16:59:24

Ezt is - mint mindent - hamar kell megoldani mert ha sikerül, akkor a matematikai logika új alapszabályait alkotmányba lehet foglalni.
süti beállítások módosítása