Hatalmas, az új mérések szerint 11,1%-os rezsicsökkenés volt megfigyelhető Magyarország felett éjfélkor. A Nemzetközi Űrállomásról is észlelt nem mindennapi jelenség nem okozott nagyobb pánikot az országban, de néhányakat meglepett.
"Épp a konyhába mentem ki vízért, amikor történt a dolog. Bevallom, kicsit megijedtem, mert hát nem gyakran tapasztal ilyet az ember." számolt be egyik olvasónk a rezsicsökkenésről.
"Minden olyan gyorsan történt, mire észbe kaptam már 11%-kal kevesebb volt az gáz egység ára. - írta egy másik olvasónk

Bizton Bálint a katasztrófavédelem szóvivője megkeresésünkre elmondta, a szolgáltatókat nem érte váratlanul a jelenség, sok fogyasztóban azonban riadalmat keltett. "Többen tömeges mérőóra meghibásodásról számoltak be, őket tájékoztattuk, hogy nincs baj, csupán egy látványos, de a testi épségre veszélytelen rezsicsökkenés volt az éjszaka."

A KSH főosztályvezetője szerint valóban nagyon ritka jelenségről beszélhetünk, hazánkban összesen eddig 3 esetet regisztráltak, az elsőt nem is olyan rég, január 1-én.
Hogy mitől szaporodott meg a rezsicsökkenés-észlelések száma, egyelőre nem tudni, a szakértők egy része azonban egyértelműen a választási kampánnyal hozza összefüggésbe. "Az ilyen jelenségek után valóban megfigyelhető kisebb-nagyobb változás a pártok támogatottságában, de sok empirikus kutatást kell még végeznünk, hogy jobban megértsük a jelenséget"- mondta a Statisztikai Hivatal főosztályvezetője.

A bejegyzés trackback címe:

https://fabulapolitica.blog.hu/api/trackback/id/tr105609196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

déjá vu39 2013.11.01. 22:12:36

Nekem nem tetszett. Bocs

Mr. Waszabi 2013.11.01. 22:37:56

A nettó kommunizmust építi Orbán, nem mást. A szomorú az, hogy azokat igyekszik átbaszni, akik már a rendszarváltás után láttak itt napvilágot. Őket könnyen lehet, ha az apukájuk, anyukájuk nem mesélte el nekik, miért is volt sík szar a kommunizmus, amit állítólag Orbán döntött meg. Én azt is szégyellem ma, hogy Orbán egyáltalán magyar állampolgárságot viselhet. Legszívesebben száműzném őt Szibériába, ott a kommunisták helye. Gulag, -50 fok, ott kéne megtanulnia, mi a munka, mit jelent kommunistának lenni. Aztán jöhetne Recskre, lábadozni.

Pszt! 2013.11.01. 23:00:22

Simán csak szavazatot vásárol a viki a sok buta magyartól. Az nem számít, hogy más úton tízszer annyit szed be tőlük.

TheSaurus 2013.11.02. 09:23:53

Tényleg jó. Mármint a cikk. Az apropója meg...

Lencsés István 2013.11.02. 09:35:59

" ..... A Nemzetközi Űrállomásról is észlelt jelenség nem okozott nagyobb pánikot az országban. .... " . Hát a jó dolog , nem is szokott pánikot okozni .... :) ;)
süti beállítások módosítása