"Minket is meglepett" - értékelte az útdíj bevezetése után kialakult helyzetet egy magas rangú, neve elhallgatását kérő kormányzati politikus. Mint ismeretes, a kormány január 1-től átalakított az útdíjrendszert, melynek értelmében több olyan út is díjkötelessé vált, amiért eddig az autósoknak nem kellett fizetni, ezzel párhuzamosan pedig bevezetésre kerültek a megyei matricák. Az M1 híradója ezután arról számolt be, hogy az embereknek kivétel nélkül csökkentek a kiadásaik, noha sokaknak eddig nem kellett fizetniük az utak használatáért, január 1-től viszont legalább 5000 forintba kerül a fizetőssé tett sztrádák használata.

utdij.jpg

"Ha ez igaz, alapjaiban kell újra gondolnunk a matematika világát" - mondta egy MTA vezető matematikusa, aki eleinte kétkedve fogadta a hírt, miszerint 5000<0, azóta azonban több más médium - így az M2, a Duna TV, sőt a Duna World is megerősítette a M1 által mért adatokat. A matematikus szerint azért valószínűbb, hogy  továbbra is igaz, hogy R+>0, de valamilyen oknál fogva van néhány olyan pozitív valós szám, amely kisebb mint 0. "Az eddigi adatok szerint ezek számok 5000 oszthatók és nem nagyobbak az eddigi éves matrica árának megfelelő számnál. Az is érdekes, hogy ezeket a matematikai törvényszerűségeket egyelőre csak a kormányzati intézkedéssekkel kapcsolatosan lehet megfigyelni.

Egy másik forrásunk, aki korábban a Nemzetgazdasági Minisztériumban is dolgozott viszont azt mondta: "Nem olyan meglepő az eredmény, az unortodox gazdaságpolitika bevezetése óta ugyanis több szakember is azzal számolt, hogy más tudományterületeken is megjelenhetnek unortodox jelenségek.

A bejegyzés trackback címe:

https://fabulapolitica.blog.hu/api/trackback/id/tr627037531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása