A rendőrség különösen nagy politikai hátrányt okozó igazmondás gyanúja miatt indított a nyomozást, miután a Századvég kormányközeli elemző cég egyik munkatársa társszerzője volt annak a tanulmánynak, melyből kiderült, a kormány által bevezetett egy kulcsos adórendszerrel a gazdagok jártak jól.

A nyomozás hamar tisztázta, hogy az elemző nem a Századvég megbízásában írta a dolgozatot, így politikai bűncselekmény hiányában a rendőrség megszüntette a nyomozást. A cég közleményben tudatta, hogy nem volt tudomásuk az objektív megállapításokat tartalmazó tanulmány elkészítéséről és elnézést kérnek azoktól, akik elhitték az igazságot.

A nyomozásban résztvevő kriminálpszichológustól megtudtuk, hogy az igazmondás nem tipikus elkövetési magatartás a kormányközeli elemző cégek körében, a legtöbb ilyen esetben - ahogy itt is - inkább csak egy deviáns, külön utat járó elemző magán akciójáról van szó. Kisebb jelentősége okán az ilyen helyzetekben nem történik politikai felelősségre vonás, a  "eltévelyedett" elemzőt ilyenkor életvezetési- és karrier tanácsadással ritkább esetben fizetésmegvonással vezetik vissza a politikai propaganda világába.

A bejegyzés trackback címe:

https://fabulapolitica.blog.hu/api/trackback/id/tr115650293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása